iLancee.com – Portal Servis Kerja Dari Rumah Online Yang Dipercayai!

ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pust servis online, pusat jual beli online,

iLancee.com merupakan sebuah portal jual beli servis online yang mensasarkan kepada mereka yang berada di Malaysia, Brunei, Indonesia dan Singapura yang mana dapat membantu mereka yang mempunyai kemahiran tertentu mengembangkan karier secara online disamping menjana duit secara online.

Contohnya, jika anda adalah pakar menulis, anda boleh menawarkan servis penulisan di dalam portal jual beli tersebut. Dan jika anda adalah seorang pakar designer, anda juga boleh menawarkan servis design di sana.

Pendek kata, apa sahaja kemahiran yang anda ada boleh ditawarkan di dalam portal ilancee – #1 Pusat Servis Jual Beli Online yang dipercayai! Tapi jangan pula anda tawarkan “BODY” anda kat sana pulak sebab hanya boleh kerja dari rumah heh…Haram tetap haram… 😛

Betul Ke Zaman Sekarang Lagi Baik Kerja Dari Rumah?

Hmm…betul ke apa yang saya cakapkan nie?

Saya rasa betul..sebab apa saya cakap macam nie?

Cuba tengok sendiri kat bawah nie…

Bagaimana Nak Membeli di iLancee, Bagaimana Untuk Menjual di iLancee, contest ilancee.com, contoh servis ilancee, ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pusat jual beli online, pust servis online, terma dan syarat ilancee, gaji tak cukup, gaji hanya cukup makan

Bagaimana Nak Membeli di iLancee, Bagaimana Untuk Menjual di iLancee, contest ilancee.com, contoh servis ilancee, ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pusat jual beli online, pust servis online, terma dan syarat ilancee, gaji tak cukup, gaji hanya cukup makan

Bagaimana Nak Membeli di iLancee, Bagaimana Untuk Menjual di iLancee, contest ilancee.com, contoh servis ilancee, ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pusat jual beli online, pust servis online, terma dan syarat ilancee, gaji tak cukup, gaji hanya cukup makan

Kerja makan gaji dengan kerajaan ataupun swasta last2 bila cukup bulan macam info kat atas nie…mau tak pitam korang rasa? Agak-agak korang kalo kerja dari rumah macam mana?

Bagaimana Nak Membeli di iLancee, Bagaimana Untuk Menjual di iLancee, contest ilancee.com, contoh servis ilancee, ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pusat jual beli online, pust servis online, terma dan syarat ilancee, gaji tak cukup, gaji hanya cukup makan

Kesian brother kat atas nie..Gaji bersih hampir RM5K beb sebulan. Baki hujung bulan lepas tolak itu ini tinggal RM500 jek..tue belum lagi ada rancangan peribadi untuk beristeri 2… 😛 Memang kena kerja dari rumah secara online adalah pilihan terbaik masa kini…tak percaya? Terpulanglah… 🙂

Bagaimana Nak Membeli di iLancee, Bagaimana Untuk Menjual di iLancee, contest ilancee.com, contoh servis ilancee, ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pusat jual beli online, pust servis online, terma dan syarat ilancee, gaji tak cukup, gaji hanya cukup makan

Sah!

Kerja makan gaji bulan-bulan sekarang memang tak cukup beb!

Abis sampai bila nak ngadap benda macam nie…sampai pencen? Itu kalo umur panjang…kalo tiap2 bulan stress jek manjang…. 😛

Abis nak buat kerja part time? Buat bisnes burger tepi jalan depan 7eleven tue? atau buat bisnes bakeri dari rumah?

atau kerja yang paling hot masa kini – Buat duit dengan UBER?

Sebelum yang saya sebut tue antara pilihan yang korang boleh cuba tapi pasti ada kekangan yang korang mesti tak dapat elak nanti… apa dia? fikirkanlah sendiri… 🙂

Memang pilihan terbaik buat masa kini adalah kerja dari rumah. Sebab apa?

Sebab utama adalah nak cari gaji lebih bila sampai hujung bulan tapi tak perlu ke sana ke sini…boleh buat santai2 jek sambil layan bini-bini ku gengster  serta anak-anak yang masih kecil di rumah.

Tapi macam mana caranya? Mudah jek…

Korang perlu BACA SAMPAI TITIK NOKTAH terakhir dari blog sampah ini dan korang akan dapat jawapannya…dan pasti korang takkan sabar-sabar lagi untuk buat kerja dari rumah secara online dengan —>>> iLancee.com!

Bagaimana Nak Membeli di iLancee, Bagaimana Untuk Menjual di iLancee, contest ilancee.com, contoh servis ilancee, ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pusat jual beli online, pust servis online, terma dan syarat ilancee, gaji tak cukup, gaji hanya cukup makan

iLancee – Fungsi dan Kelebihan Portal Servis Kerja Dari Rumah Ini!

Mesti dikalangan korang tertanya-tanya…

Best ker ilancee nie? Macam tiru fiverr jek… 😛

Selamat ke tidak sistem ilancee nie..yerlaa dah sampai 2kali dengar khabar pusat servis jual beli ini ditutup…

Servis apa yang boleh ditawarkan kat ilancee tue? servis tukar tiub motor boleh tak?

Confirm pihak dierorang nie membayar kat kita ker? Aku dah serik join program2 macam nie…mula2 memang cantik payment last2 nanti kelaut gak…admin makan sorang jek duit tue…. ( Ish2 bro..program macam mana bro join tue..MLM ker? 😛 )

Hoho! Nak terang secara tepat ilancee.com nie saya bukanlah owner sebenar pon…nama domain blog nie jek tiru nama owner sebenar portal ilancee tue sebab nak masuk contest yang mereka anjurkan tue…

ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pust servis online, pusat jual beli online, contest ilancee.com,

Menang confirm punya takde laa….Kalah memang dah bleh ramal dari awal lagi laa tapi setidak-tidaknya cuba jek laa masuk contest nie sebab hadiah yang ditawarkan pon boleh tahan juga… 🙂

Sebelum citer bab contest, nak kasik habaq dulu pasa fungsi yang ada dalam ilancee nie :

  • Di dalam portal iLancee ada dua fungsi utama yang wajib untuk anda ketahui iaitu fungsi sebagai Buyer dan fungsi sebagai Seller.
  • Untuk buyer, anda bebas dan boleh beli apa-apa saja servis di iLancee dengan yakin dan selamat kerana sebarang bentuk pembayaran akan diterima oleh admin iLancee terlebih dahulu sebelum ianya diserahkan kepada Seller yang telah selesaikan tugas tersebut.
  • Apabila Seller telah menyiapkan kerja tersebut dan notis makluman dihantar kepada Buyer, barulah admin ilancee akan membuat pembayaran kepada Seller…. ( admin ilancee telus dan jujur orangnya… 🙂 )
  • Untuk makluman pengguna setiap servis  yang ditawarkan pihak admin akan mengambil 20% sebagai tanda jadi daripada jumlah harga tersebut. Contohnya. Harga jumlah servis adalah RM50. Maka, Seller akan dapat RM40 dan RM10 akan dapat kepada iLancee.

ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pust servis online, pusat jual beli online,

Bagaimana Untuk Menjual di iLancee?

  • Bina sebarang servis yang anda ingin mempunyai kepakaran kepada ilancee.
  • Kongsikan servis tersebut samada  di laman sosial, blog, iklan atau mana-mana yang dirasakan sesuai.
  • Anda akan diberitahu jika ada seseorang tempah servis tersebut.
  • Selepas kerja tersebut disiapkan, pihak admin akan membayar upah kepada anda sebanyak 80%…(banyak tue beb!)
  • Anda boleh terus keluarkan duit terkumpul ini kedalam akaun bank anda.
  • Enjoy dan joli sakan lah duit anda tue yer!

Bagaimana Nak Membeli di iLancee?

  • Cari servis yang anda minat dan DIPERLUKAN dari portal ilancee.
  • Kemudian anda harus membayar mengggunakan FPX/Kad Kredit/Online Bankin kepada admin.
  • Setelah anda bayar, anda boleh mula melihat progress kerja dari seller tersebut.
  • Tempahan yang telah siapkan akan dimaklumkan kepada anda.
  • Anda boleh meminta balik untuk betulkan yang mana kurang @ silap JIKA anda…tapi janganlah cerewet sangat yer! 😛
  • Apabila kerja telah selesai, anda WAJIB untuk berikan rating kepada kerja seller samaada baik atau tidak. Ini penting untuk memastikan ada check and balance kepada sebarang bentuk kerja online yang ditawarkan di portal tersebut.

ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pust servis online, pusat jual beli online,

Terma dan Syarat di iLancee

Versi Yang Diambil Dari Laman Rasmi iLancee.com

  1. Seller dan buyer TIDAK BOLEH bertukar-tukar maklumat hubungi melalui chat atas apa tujuan sekalipun. Jika anda didapati melanggar peraturan ini, akaun anda akan di BAN serta merta dan duit terkumpul akan di bekukan….( korang yang rugi beb! )
  2. Dana refund buyer yang tidak puas hati dari mana-mana servis yang seller tawarkan, ianya akan dikembalikan ke dalam akaun iLancee buyer secara berjadual oleh sistem. Dana refund tidak akan dikembalikan ke dalam akaun bank. Akan tetapi dana ini buyer HANYA boleh gunakan balik untuk membeli servis lain di iLancee di masa akan datang.
  3. Jika pengguna inginkan juga di refund ke dalam bank, pengguna harus menutup akaun iLancee dan kami refund semua dana anda. Cas 5% sebagai cas transaksi akan dikenakan…. ( abis mereka dah rugi tapi masih pulang semula duit korang tue… )
  4. Umur akaun yang ingin ditutup hendaklah melebihi sebulan dari tarikh daftar dan juga tarikh proses jual beli (untuk tujuan keselamatan).
  5. Segala pembayaran servis dari buyer AKAN diterima oleh admin terlebih dahulu. Admin hanya akan membayar seller setelah kerja yang seller tawarkan itu selesai. Ini keselamatan paling tinggi di iLancee untuk mengelakkan sebarang penipuan ( fraud case )
  6. Cas setiap transaksi adalah 20%. Ini bermakna, jika harga servis seller RM50, kami akan bayar kepada seller RM40 dan RM10 adalah hak milik kami. 20% ini termasuk cas pembayaran (senangPay) dan juga kos pengendalian website (hosting dan lain-lain kos).
  7. Sebagai seller, anda mesti mendapatkan pakej seller yang telah kami tetapkan. Ini untuk kami menapis seller yang betul-betul minat untuk menjual servis di iLancee.
  8. Wang pembelian pakej seller adalah tiada refund dan muktamad.
  9. Sebarang perubahan keatas terma dan syarat ini boleh anda rujuk di portal rasmi ilancee.com!

Ok! cerita serba ringkas pasal iLancee – portal servis online untuk mereka yang berminat kerja dari rumah telah saya sampaikan. Contoh kerja di iLancee macam mana pulak? Boleh tawarkan servis tukar tiub tayar motor ker? servis baiki mesin basuh jenama xyz ker? Servis jd spy isteri tuan ikhsan yang curang tue ker?

Antara servis yang boleh ditawarkan di iLancee termasuklah…

ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pust servis online, pusat jual beli online, contest ilancee.com, contoh servis ilancee

ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pust servis online, pusat jual beli online, contest ilancee.com, contoh servis ilancee

 

Nah! Sekarang nampak tak potensi buat duit online dari ilancee nie? Masih ramai yang ingat ilancee dah berkubur. So masa awal-awal macam nie laa korang sambar nak bina kredibiliti dan profile korang dekat portal kerja dari rumah online ni. Dah ramai nanti persaingan tinggi beb!

Sekarang dah tahu pasal ilancee – portal servis untuk kerja dari rumah online kan? Jangan cakap ABANG TAK PAYUNG cerita buat duit online lagi yer! 😛

 

 

 

Contest iLancee.com Bernilai RM2800 Untuk Dimenangi!

ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pust servis online, pusat jual beli online, contest ilancee.com,

Ada 3 kategori yang boleh anda sertai dalam contest yang dianjurkan oleh pihak iLancee.com ini iaitu :

  1. Kategori SEO – Untuk mengasah skill SEO anda ( Confirm gua kelaut punyalah! )
  2. Kategori Artikel Terbaik – Untuk mengasah kretiviti anda ( Korang rasa artikel yang korang baca kat blog sokongan ilancee nie menarik ker? Cuba jek laa kan…:) )
  3. Kategori Komen Paling Banyak – Hadiah Bonus ( Ini mesti en sipolan blogger tersohor tue yang menang punyalah beb! )

Contest ini akan berlangsung dan bermula dari 7 Januari 2017 sehingga 7 Mac 2017 iaitu selama dua bulan….( Pendek gak sebenarnya bagi kaki seo tegar nak berlawan antara satu sama lain…tapi apa bleh buat…cuba jek laa walaupon sedar akan kelaut china selatan punya…. 😛 )

Tarikh terakhir hantar untuk artikel bagi tujuan pengesahan pertandingan adalah pada 1 Mac 2017 iaitu seminggu sebelum tamat contest ( Biasa yang pakar seo macam sipolan bin sipolan tue, dieorang memang hantar last minute punya sebab KONON-KONONYA takut kena spy dengan budak2 mentah seo macam saya nie…HAHAHA! )

Para pemenang akan diumumkan pada 11 Mac 2017 bersempena dengan tarikh lahir saya…( Sempena hari jadi admin baru dapat hadiah…kurang2 nanti ada jamuan punya nie…onde2 mesti ada laa kan…xkan laa admin nak belanja mee siam ngan air kosong jekkk… 😛 )

Syarat-syarat Untuk Menyertai Contest iLancee RM2800 Tue Adalah :

Kang menulis panjang-panjang kata saya dah kawtim dengan admin kan…nah tengok sendiri laa kat bawah nie :

ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pust servis online, pusat jual beli online, contest ilancee.com, contoh servis ilancee, syarat contest ilancee rm2800 untuk dimenangi

ilancee.com, ilancee.com review, kerja dari rumah dengan ilancee, pust servis online, pusat jual beli online, contest ilancee.com, contoh servis ilancee, syarat contest ilancee rm2800 untuk dimenangi

Contest iLancee ini dianjurkan oleh ahmadFaiz.com dan ditaja bersama oleh SM Creative Studio, Semanis Kurma, Bina Blog Sendiri, Best Autoresponder, Panduan Bisnes Ebook, Buat Duit Blog, Best Hosting, Affiliate Malaysia, Poslaju TrackingInfobiz FB Ads

Haa..sebelum terlupa, bagi yang berminat nak menjadi penaja kepada contest ilancee.com RMRM2800 Untuk Dimenangi ini korang boleh :

  1. Sesiapa yang berminat untuk menjadi penaja adalah amat digalakkan.
  2. Penaja jugadibenarkan menyertai Contest ini.
  3. Penajaan yang diterima adalah berbentuk wang tunai sekurang-kurangnya adalah sebanyak RM50 ( Lagi banyak lagi bagus laa beb…bleh bantu budak mentah macam saya nie menang bahagian saguhati tue lebih sket kan… 🙂 )
  4. Tarikh tutup sebagai penajaan adalah pada 10 Febuari 2017.
  5. Link penaja akan dimasukkan disetiap entri peserta… ( Dapat backlink daripada contest ini beb! )

So sekarang semua orang ada peluang sama rata untuk join contest bagi tahun 2017 ini. Menang atau kalah bukan isu nya..adalah lebih penting untuk korang join ilancee tue sebenarnya. Bab contest nie korang anggap sebagai “rezeki terpijak 2017” untuk korang cuba yang terbaik nanti ya!

Contest iLancee.com –  Hadiah Wang Tunai Sehingga RM2800 Untuk Anda Menangi! Lagi Ramai join lagi meriah tapi Lagi Sedikit Yang Join Lagi Terbuka Untuk Budak Mentah Macam Saya Menang SAGUHATI Dalam Contest Nie Nanti….!!! 😛